Öğretmenler doğru kaynak seçimini nasıl yapmalı ?
Bu yazıyı aslına bakarsanız, okulların açıldığı ilk hafta , kırtasiyelerden birinin gelip birinin gittiği, öğretmenler odasının örnek kitaptan geçilmediği bir zamanda yazmalıydım ama , o zaman işin son kısmı kalmış olacaktı.
Öncelikle var olan durum ne ?
Kırtasiyeler örnek kitapları okullara getirdiğinde, öğretmenimiz her kitaba şöyle bir bakıyor . Rastgele sayfaları açıp bir kaç soruya bakıyor, çözmüyor .. baskı kalitesine, ferahlığına, önceden diğer öğretmenlerden şundan bundan duyduğu yayınevinin mi ona bakıyor . Herhangi bir soru çözme vs yok . Toplam süre 5 dk var ya da yok . Bu kitap güzelmiş deyip öğrencilerine kitabı aldırıyor ve yıl boyunca o kitapla devam .
Nasıl olmalı ?
Kitap işi 5 dk da öyle göz gezdirilerek karar verilecek bir durum değildir, öğretmenler gerçekten sisteme/sorulara hakim olmalılar ve getirilen kitabın hemen hemen her ünitesinden en az 1 test kendileri oturup çözmeliler.
Kitabın iyi ya da size hizmet edip etmeyeceğine karar vermek için öğretmenin gerçekten donanımlı olması gerekiyor, bunun için de oturup yayınevlerinin kitaplarını bitirmeliler . Bir öğrenci gibi en az 10-15 kitap çözmeden hangi kitabın iyi hangi kitabın kötü olduğunu anlayamazsınız.
Ayrıca kırtasiyelerin getirdiği kitaplarla sınırlı kalmayın , yayınevlerinin Facebook sayfalarını takip edin. Sürekli olarak yeni kaynak çıkarıyorlar. Örnek yayınlıyorlar, ya da kitap sitelerinden sipariş verin.
Bir cevap yazın